Prekrasni poluotok za rekreaciju i odmor
Uspomena iz Puntižele
Uspomena iz Puntižele

Na prekrasnom dijelu štinjanskog priobalja, između uvale Salbuni gdje je smještena lučica PŠRD Štinjan i uvale Puntera (Cuf) smješten je autokamp Puntižela. Karakteriziraju ga stara borova šuma, poljane sa igralištima, prekrasna obala i plaže s pogledom na Brijune.

Osim ljetnih morskih radosti i kupanja na prekrasnoj plaži "Vile", preporučujemo laganu obiteljsku šetnju prvenstveno zbog mogućnosti da se najmlađi natrče i naigraju na svježem zraku, mogu se voziti biciklom, rolerima, odigrati partiju nogometa, košarke.....

 

Iz autokampa je moguće nastaviti šetnju pješačkom stazom koja ide poluotokom Proština  prema rtu Proština (Cristo), lijevo od kampa moguće je doći do štinjanske vale, ili u drugom smjeru krenuti preko Hidrobaze prema Valbandonu i Fažani.

Zadržite se na rtu Proština i razgledajte okolinu - napušteni svjetionik, pogled na Brione, pulski lukobran, poluotok Muzil koji s druge strane zatvara pulsku luku.....

U povratku, pješačkom stazom dolazite do najvišeg vrha Proštine na kojem je impozantna utvrda Cristo ....razgledajte je, odmorite se i nastavite dalje prema štinjanskoj luci (dragi/vali)....prema najvišoj točki Štinjana.