05.12.2023. 21:38 Starost: 86 days

Javni radovi u Štinjanu

Autor/ica: Bojan Vuk

"Ležeći policajci", dječje igralište....

Novi uspornici na Baližerki

Novi uspornici na Baližerki

Obnova dječjeg igrališta u Kašćunima

Obnova dječjeg igrališta u Kašćunima

Osim silnih novogradnji, uglavnom novih apartmanskih kuća, ovih dana, nakon duže vremena ima i ponešto javnih radova u našem mjestu.
Kao što je iz MO i najavljivano, napravljen je elaborat za montažu uspornika ("ležećih policajaca") te se pristupilo radovima. Montirano je nekoliko novih (npr u Kašćunima), a i stari jednodjelni (preko cijele širine ulice) su zamijenjeni dvodjelnim. Kao i uvijek uz one zadovoljne našlo se i mještana koji nisu oduševljeni tim radovima, ali smo sigurni da će doprinjeti sigurnijem saobraćaju u mjestu.
U Kašćunima se renovira dječje igralište - zamjenjuju se dotrajala igrala i montiraju nova. Novi sadržaji obogatiti će mogućnost izbora igre, a ima ih i podosta novih. Za svaku pohvalu! Nadajmo se da ih "tinejđeri" koji se tu okupljaju u većernjim satima neće ubro i upropastiti, Dotrajalosti starih igrala su oni prilično kumovali, ali ih ne smijemo previše grditi jer u Štinjanu i nemaju gdje se družiti! Nadamo se da će slijedeće godine biti izgrađeno multifunkcionalno igralište i postati novo, prigodnije okupljalište mladih. Prvi korak bi morao biti uskoro - na raspravi i prihvaćanju godišnjeg proračuna grada za 2024. god. pri čemu je svakako neophodan angažman i utjecaj naših dvaju gradskih viječnika,

Više fotografija u boljoj rezoluciji u albumu

Reportaža u Regional expressu