11.09.2023. 13:44 Starost: 276 days

Završilo "Štinjansko ljeto" !?

Autor/ica: Bojan Vuk

Jako malo ostalo od tradicionalnih štinjanskih događaja

Mladi Alcaraz u Štinjanu

Da! To je mladi Alcaraz u Štinjanu! Sudi legendarni Vlado

Ljeto je pri kraju, vrijeme izvrsno za kupanje, turista još ima poprilično, što se događa u našem mjestu?

Veoma malo toga je ostalo od nekadašnjih tradicionalnih događaja. Odavno su se ugasili štinjanski nogometni kupovi i turniri, nema više Brodet kupa u organizaciji PŠRD-a, nema Štinjanskog ljeta koje su organizirali MO i Grad Pula. Ove godine se ugasila i najstarija mjesna fešta "Štinjanska noć" koju je organizirao nogometni klub, nestao je i tradicionalni odbojkaški turnir na pijesku na Vilama.....
Što je ostalo? Koliko mi je poznato samo fešta MO i crkve povodom sv. Margerite i fantastični teniski turnir za djecu "Smrikva bowl". Veselica više nema, sve (malo muzike i puno ića i pića) se odvija na Hidrobazi, košarkaši igraju u Valdebeku.... gdje to ide naše malo misto?
Jedina svjetla točka je spomenuti dječji teniski turnir na Smrikvama. Svakim danom je sve svjetlija, jer mnogi dječaci i djevojčice koji su ranijih godina učestvovali na tom turniru ubiru danas najsjajnije svjetske lovorike (prepoznajete dječaka na slici?). Čestitamo organizatorima obitelji Božović i želimo još mnogo uspješnih turnira koj preostaju jedina svjetla točka našeg mjesta u organizaciji kulturnih, umjetničih, zabavnih, sportskih i inih manifestacija.

Više o Smrikva bowlu na njihovim stranicama  i Facebook profilu