21.04.2023. 14:15 Starost: 1 year

Gradonačelnik po četvrti puta u MO

Autor/ica: Bojan Vuk

Sve manje mještana, nema novih pitanja, druženje od pet minuta

Četvrti susret u MO-u

Četvrti susret u MO-u

Četvrtom razgovoru sa gradonačelnikom prisustvovalo je samo 2-3 mještana (uz viječnike MO i gradskog viječa te jedne novinarke).
Kako su druženja zamišljena kao pitanja (mještani)- odgovori (gradonačelnik) očito je da su sva pitanja iscrpljena.
Večina pitanja je bilo komunalne naravi (kanalizacija, voda, rasvjeta, oborinska odvodnja, asfalt) na što je odgovoreno da će to riješiti veliki projekt Pula sjever.
Bilo je još pitanjca (ograničenja brzine, brzi internet, divlje svinje, multifunkcionalno igralište). Na neka je odgovoreno i reagirano (radi se projekt igrališta), a preostala nisu u nadležnosti grada.

Nisu u nadležnosti izgleda ni podaci o mjesnim resursima (stanovništvo, objekti, stanovi, poduzeća, obrti, udruge) jer izgleda da u gradu nemaju podatke o tome (drugi su nadležni a grad upravlja????). Nitko ne zna koliko nas živi u Štinjanu, koliko je djece, umirovljenika.... Ne zna se broj kuća, stanova, apartmana... ne zna se koje firme i obrti su registrirani u mjestu, koliko ima udruga.... da li postoje planovi daljnje izgradnje,.....nedostaje brdo informacija važnih za planiranje sadržaja u mjestu, sve to u 21. "kompjuteriziranom" stolječu. Pod Austrougarskom se znalo točno koliko ima obitelji, stanovnika (po dobi, spolu...), zaposlenih, koliko ima kuća, oranica, maslinika, stoke..... strašno smo napredovali!!!  

Do sezone će biti održano još jedno druženje pa slijedi pauza do jeseni.
Da li će biti pitanja, da li će biti odgovora, da li će se nešto napraviti .... ?