26.01.2023. 18:29 Starost: 318 days

GRAD(i)MO

Autor/ica: Bojan Vuk

Gradonačelnik s mještanima u MO Štinjan

Gradonačelnik u MO-u

Gradonačelnik u MO-u

Kao što je obečao Gradonačelnik je započeo mjesečne posjete Mjesnim odborima u Puli. Danas popodne je gostovao u Štinjanu na susretu sa tridesetak okupljenih mještana u prostorijama MO.
Sastanak je planiran tako da mještani postavljaju pitanja, Gradonačelnik odgovara ukoliko ima odgovor, u protivnom odgovor će biti dan na sastanku idučeg mjeseca. Planirano je da se ovi susreti održavaju svaki mjesec osim srpnja i kolovoza, sačiniti će se tabele pitanja i potom odgovora na njih.
Pitanja su se uglavnom odnosila na komunalne probleme koji muče Štinjance: Kanalizacija (krenuo je projekt Pula sjever u sklopu kojega je i kanalizacijska i vodovodna mreža u Štinjanu), javna rasvjeta (ide sređivanje Puta za kanalić, dijela ul. Puntižela...), Pulaprometa (premještanje i sređivanje nekih stajališta), daljnje asfaltiranje, kružni tok na Šuridi, pločnik na Fažanskoj, javni sadržaji (trg.centar, apoteka, ambulanta, pošta, bamka - nitko se nije javio na natječaj, biti će ponovljen), ležeći policajci u ul. Pelini i Kašćuni (Pelini pokrenuto, Kašćune nije prihvatila policija??), multifunkcionalni sportski centar (radi se projekt, zamišljeno je da bude niže od nogometnog igrališta, prema Puli....?), gradski plin (jednog lijepog dana), oživljavanje štinjanskih utvrda (državno vlasništvo), cesta kojom voze kamioni Kamen Pazina........ ukratko podosta pitanja, nekoliko odgovora...

više ćemo saznati na slijedečim druženjima.... pripremite se i dođite

Više slika u albumu

Reportaža na ipress portalu