19.04.2021. 13:48 Starost: 3 yrs

U iščekivanju kraja epidemije i početka sezone

 

Ništa posebno se ne događa osim ekspanzije stanogradnje

Štinjanska slika i prilika

Štinjanska slika i prilika

Ne bilježimo neke posebne događaje ove godine u Štinjanu. Od udruga koliko-toliko djeljuje nogometni klub - momci treniraju, feštaju, uredili su si prostoriju i predprostor (bivši prostor ugašenih boćara).Kod njih su epidemiološke mjere popustile pa predstavljaju veliku opasnost u širenju neugodnog virusa.
Nekoliko tjedana se kopalo od nogometnog igrališta prema Smrikvama - navodno pojačanje električnog napajanja. Stanoinvest dovršava nekoliko višestambenih objekata u ulici Varoš, gradi se intenzivno na Šuridi, uz cestu je niklo praktički novo naselje višestambenih objekata, niču i novi...Sve će to uglavnom biti apartmanski stanovi, koristiti će se 2-3 mjeseca, pridonjeti će gužvama u mjestu ali i dodatno opteretiti ionako nikakvu infrastrukturu....
Mladi su na Zonkima montirali koš i tamo se zabavljaju, navodno su osnovali i košarkaški klub, kad Pula neće onda moraju sami (više puta smo pisali Gradu da u Štinjanu nema ni jednog koša, rukometnog gola ni odbojkaške mreže, ali.... što možemo, Pula je Grad prijatelj djece i mladih). Uz ovo zadnje ide i novost da se gasi dječji vrtić Histrići... da li će se nakon izbora nešto pokrenuti i kod nas?

Više slika u albumu