10.05.2018. 18:29 Starost: 3 yrs

Štinjan - veliko predsezonsko gradilište

 

Monumenti, Hidrobaza, Lučica, mnogobrojni privatni objekti

Buduće pješćano igralište

Buduće pješćano igralište

Posljednjih godina primječujemo porast investicija kako u mjestu tako i u okolini Štinjana. Sve su orjentirane isključivo na turizam:

Trenutno se teška mehanizacija razmahala na Monumentima i Hidrobazi. Koncesionar velikog dijela štinjanskog priobalja stvara uvjete za buduće turističke objekte na Monumentima i Katerini. Da bi mogao pokrenuti gradnju stvara potrebnu infrastrukturu, intenzivno se osposobljava most za Katarinu, dovode se neophodne komunalije - nova strujna mreža, nova vodovodna instalacija (investitor pulski Vodovod).

Na Hidrobazi Grad Pula nastavlja s uređenjem rekreacijskog dijela. Nakon plaže i šetnice na redu su pješćana igrališta i novi uređeni puteljci.

Vrijedni članovi PŠRD Štinjan pomalo dovršavaju vlastitu lučicu : dovodi se struja i voda.

U samom Štinjanu nebrojeno je novih investicija. Niču nove zgrade, stanovi (apartmani) za prodaju, dograđuju se mnogi objekti novim apartmanima (još malo pa u Štinjanu ne će biti ni jedne garaže), podiže se nivo usluge izgradnjom mnogobrojnih bazena.

Sve u svemu sve se puši od graditeljstva, uz to dobar znak je da ima već poprilično turista kako u obližnjim kampovima tako i u domaćim apartmanima.

To je sve ono vidljivo u našem mjestu. Nekih drugih privrednih aktivnosti baš i nema a još manje društvenih. Ni okoliš nam baš nije u stilu perspektivnog turističkog mjesta, a ono malo udruga što je bilo aktivno do pred koju godinu se pomalo gasi ....

Više slika pogledajte u albumima:

Iz Štinjana

Monumenti

Lučica