30.12.2017. 17:48 Starost: 4 yrs

Sve najbolje u 2018.

Autor/ica: Bojan Vuk

Zaokružujemo 2017. godinu, očekujemo i planiramo još bolju 2018.

Sve najbolje u 2018.

Sve najbolje u 2018.

Stigli smo do kraja još jedne godine. Dosta se toga dogodilo u Štinjanu a dogodine očekujemo još i više.
Grad je kompletirao plažu i šetnicu od lučice do Valbandona, dobili smo lijepi prostor za ljetni odmor na moru ali i cjelogodišnju šetnju uz more.. Svi očekujemo i najavljeni nastavak radova i kompletno uređenje Hidrobaze (rasvjeta, igrališta, prilazi, sanitarije...zelene površine).. i što je već planirano.
Najveći uspjeh Štinjanaca protekle godine je svakako uspješno dovršenje sportske lučice lokalnog PŠRD za što primarnu čestitku zaslužuje vrijedni i uporni predsjednik Marijan Rupenović (fotografije u albumu).
Ostali događaji su bili više manje standardni - održan je tradicionalni Smrikva bowl, svjetski poznati turnir najmlađih tenisača, turnir o odbojci na pijesku na Puntiželi, tri tradicionalne ljetne fešte na Placi, festivali na Punta Kristu... i tu priča kao da bi mogla stati.
Umirovljenici su i dalje aktivni, djeluju i lovci, bočari su se ugasili, mjesni vrtići organiziraju prigodne zabave za djecu i roditelje, nogometaši se natječu......
Turističke sezone su posljednjih godina sve bolje, sve je više domaćih i stranih gostiju, apartmani su nekoliko mjeseci puni, otvaraju se hosteli. Mnogobrojni mještani su prepoznali mogućnosti dodatnog prihodovanja pa se uređuju novi apartmani, dodaju nove sobe, uređuju postojeći smještajni kapaciteti ali i okoliš, pa Štinjan biva sve ljepši i uređeniji. Odmah po sezoni krenuli su mnogobrojni radovi, obrtnici imaju posla do slijedeće sezone, Štinjan će biti još ljepši ali i posječeniji.

Slijedeće godine očekujemo još više od ove godine učinjenog - i više investicija (prometnice, kanalizacija, groblje, Hidrobaza....) i više raznih manifestacija, sportski turniri i utrke su zamrli, kulturnih zbivanja praktički nema ali bi ih moglo biti jer Štinjan ima resursa (kadra i prostora...ali ne i novaca), očekujemo i veću  podršku od TZ i Grada ..... više aktivnosti, veselja i zadovoljstva, veći osobni ali i društveni standard u našem mjestu.

Svim mještanima i prijateljima Štinjana želimo sve najbolje u novodolazećoj nam 2018. godini.
Neka nam je sretna i uspješna!